Fornyelse af kørekort ældre

Fornyelse af kørekort ældre raske borgere

 

Fra 1. juli 2017 bliver processen, fornyelse af kørekort, gjort lettere for landets ældre medborgere.

 

De skal ikke længere gennem ekstra krumspring for at få deres kørekort fornyet. Man skal stadig have sikret sig fornyelse af kørekort, hvis det udløber, men alderen er ikke længere en ekstra faktor, der skal tages højde for.

 

Folketinget har  besluttet, at kørekort til bil og MC ikke længere udløber grundet bilistens alder. Derfor skal man som ældre borger heller ikke længere fremvise lægeattest i forbindelse med fornyelse af kørekort.

 

Visse bilister vil stadig opleve, at kørekortet udløber, når de fylder 70 år. For andre bilister er kørekortet gældende i 15 år, fra det er blevet udstedt. Om der står det ene eller det andet på dit kørekort er ikke så vigtigt.

 

Fra 1. juli skal du blot forny dit kørekort administrativt hos borgerservice, når det udløber.

Du skal ikke længere til lægen for at få udarbejdet en lægeattest.

 

 

Lægen har stadig et ansvar

 

De nye regler betyder heller ikke, at man som ældre medborger ikke bliver holdt ekstra øje med. Det er stadig op til lægen at reagere, hvis en person ikke længere er egnet til at have kørekort. Det gælder dog for alle, og hvad det angår, er ældre blot blevet sidestillet med deres yngre medmennesker, hvad angår fornyelse af kørekort. Nyt er det dog, at danske læger vil få understreget fra myndigheders side, at de har pligt til at nedlægge kørselsforbud og indberette, hvis de har en ældre patient, der er til fare for sig selv eller andre.